Verder met de reis! wederom Bon voyage

uit 2001 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Monet

2001

Bij Amsterdamse schilders nam ik  les  in fijn schilderen,  de onderwerpen waren gestoeld op de oude meesters ik verzon nieuwe beelden bij grote stijlen. Hopper, Breitner, Picasso, Dalí en Warhol of zoals hier Monet,Na het vinden van een foto van Claude Debussy met zijn dochter Chouchou die in een park te Parijs 1895 poseerde, bedacht ik mij dat Monet, Debussy gekend moet hebben, beide waren impressionisten. Voor zover ik weet heeft hij hem nooit geschilderd. 

SoHo

2002

Bij een bezoek aan  SoHo  heb ik gezeten in een café (hoek Greene-Prince) maar direct wat schetsen gemaakt  voor het later uitwerken in olie op doek. Een flink aantal werken zijn in die periode ontstaan.  

Vooroordeelden

2003

Houtenkisten met veroordeelden er in, zijn een  aanklacht  tegen het voortdurende vooroordeel dat men heeft ten aanzien van; geloof, ras, kleur of gewoon je buren.  de prijs is perstuk en na het kopen onmiddellijk weggooien... (vernietigen)

Theo v. Gogh

2004

Deze ijzeren in plakken gesneden bolcactus  gevuld  met glas dat een bloedrode vlek in het midden heeft is de Theocactus lastipinus, De keuze voor een cactus als onderwerp voor dit gedenkteken komt niet uit de lucht vallen. Theo van Gogh gaf zijn gasten in het legendarische praatprogramma 'Een prettig gesprek' een cactus mee als cadeau. Een ironisch gebaar vol symboliek: prikkelend, provocerend maar ook pijnlijk en intrigerend.  Is zwervend dus u kunt hem ook nog tegen komen... www.zwerfkunst.com

7de Paradijs

2005

Een artikel in de krant: Asscher, schaft Wallen af. Op zoiets onnozels moet ik reageren. Ik sluit mijn ogen heus niet voor misstanden in deze branche, maar als je ziet hoeveel e-mails je per dag binnen krijgt waarvan je je afvraagt ‘wat gebeurt hier’ : graceful Exclusive Little Pussies & Small Tits, sightly Wild young bonnie schoolgirls doing brilliant oldmans. lijkt het niet zo verwonderlijk dat deze 'Hoerenkasten' zijn ontstaan door   samenwerkingen  met beeldhouwster Inge Nijhof.

Gierig

2006

 Foto's heb ik mijn hele leven al gemaakt, op grootformaat laten printen en  bundelen  in boekjes, die ik in eigen beheer uitgaf was een leuke bijkomstigheid. De eerste bundel was dan ook binnen twee weken uitverkocht… Van de nieuwe serries heb ik er nog genoeg! 

ArtAmuse

2007

Deze ArtAmuse is een installatie die  zomaar  op straat opduikt, waarin het publiek 'Art-emoties' kan uitruilen... (haal er iets uit, stop er iets in) waardoor het object voortdurend veranderd... met als vraag: mag het kunst zijn? shockeren, doorbreken, bekoren, fascineren of gewoon amuseren, van mij wel...! 

Blauwe huis

2007

 Een muurschildering die hoe kan het ook anders met tekst  grafisch gemaakt is.  Dyslect  in hart en nieren. Schets van de wandtaal, ODAS. 

Natuur-op-zijn-Kant

2008

  De Natuur op zijn kant  schept   niet alleen ruimte, maar ook een totaal andere wereld. U wordt meegenomen op een reis die lijkt te gaan over nooit begane paden, waar u mutanten als het hypocrietje en de worstelwortel kan aanschouwen, waar u een concert aan geluiden en geuren ervaart die in geen oerwoud te vinden zijn. The sky is the limit, een jungle expeditie puur-sang. Deze ‘Natuur’ is in de vorm van een piramide gegoten
en is zeven meter hoog met een doorsnee van zo'n vijf tot 17 meter, hierin schilderde ik in samenwerking met Ellen  v. Putten tweeduizend boomblaadjes die samen met de mutanten een concert, 'gecomponeerd door ferrie=differentieel' op zijn kant ten gehore brengen.   

Murmel machine

2008

   De murmelmachine is een tekst brakend  platform  de twee tegenpolen reageren op de toegeworpen letters die de combinaties vormen waarop gereageerd wordt, in een alsmaar herhalende woordenschat, waar zelden een letter van te begrepen is. Uiteraard met een gedicht.   

Ron Brandsteder

2009

 Het TouchArt doekje wat ik door de verplichting van het   format  van het (MAX) TV programma op een groter voorgeschreven formaat doek over moest brengen... bracht mij op het idee om het abstracte Touch doekje in een realistische omgeving te zetten.... Hierdoor maak ik ook een bruggetje tussen abstract / impressionisme en realisme... Het lijkt mij voor het begrip (de vraag wat abstract dan wel is)  wel een goede zaak om beide stijlen op één doek te brengen, juist voor het begrip... 

Noli me tangere

2009

  MeaVulva is een reizende  tentoonstelling  de expositie die in 2009 door het land (en buitenland) reist ‘onderzoekt’ de houding en visie in de maatschappij ten aanzien van de vrouwelijke geslachtsdelen. De sfeer rondom de vrouwelijke geslachtsdelen en bijbehorende seksualiteit moet om een of andere reden geheimzinnig blijven; dat is best aardig, ware het niet dat het een soort geheimzinnigheid is die negatief uitpakt. De organisatie ligt mede in mijn handen, en heeft heel wat voeten in de aarde.   

Mythers Labyrint

2010

 Er zijn vele mythes, rituelen en  verhalen  verbonden aan het labyrint. Het kent meerdere religieuze of culturele tradities. Het is een oeroude grondvorm die een beweging bewerkstelligt. Door haar cirkelvorm, die van oudsher symbool staat voor samenhang en totaliteit, verbindt zij de menselijke en de natuur werelden. Met een doorsnede van zo'n 30 meter wordt deze installatie in 2011 in Drenthe gebouwd.

wrakkentochten

2010

een concept voor een   reisbureau  dat Wrakkentochten over de droge zeebodem naar Engeland organiseert. Door uitputting van gletsjers en volumevermindering van het smeltende ijs in zee trekt de Noordzee zich terug tot aan Shetland, waardoor het mogelijk is om van IJmuiden naar Yarmouth te lopen. De folder en het inschrijfformulier zijn op te vragen bij uw gids.

Armoe Moment

2010

  Wordt kunst een  elite  business? Ontvreemd van huis en haard. Vervreemd van de gemeenschap. Moet het cultureel vreemd gaan? Het schilderij goedgekeurd door de bond van ondernemers?  In deze KunsTempel mag nog vrij geschilderd worden. Doe het zoals op de KunstCuyp: Een Moment Montmartre 2010 Schilder een doekje en neem een andere werkje mee. Laat vrije kunst geen ArTmoe zijn!